Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons!

Wat maakt Edu4u uniek?

Wij hebben een warme community gecreëerd waarin studenten hun volledige potentieel kunnen benutten. Daarnaast gaat het bij Edu4u niet om je afkomst, maar om je toekomst. Wij kijken niet naar eerder behaalde diploma’s, maar naar individuen en hun dromen. Wij werken samen met de student en gaan aan de slag om een haalbaar en een gepersonaliseerd onderwijstraject op te stellen. Bovendien vinden de cursussen in het weekend plaats, zodat studenten doordeweeks door kunnen gaan met hun reguliere integratietraject en zij voordelig naar Amsterdam kunnen reizen met een NS weekend abonnement. Tot slot, bieden wij onze cursussen voor een zo laag mogelijke prijs aan, zodat financiën geen barrière zijn.

Hoeveel kosten de cursussen?

De cursusprijs voor de betavakken en Engels is 299 euro en de examentraining kost 299 euro. Indien studenten geen financiele tegemoetkoming krijgen, kunnen zij 50% korting op de cursusprijs ontvangen. Voor de prijzen van de overige cursussen verwijzen we je graag door naar de pagina cursusaanbod.

Als ik deze cursus volg, kan ik dan gelijk beginnen met een universitaire opleiding?

Als je de intensieve cursussen bij ons volgt, leer je drie jaar vwo in drie maanden. We trainen je om CCVX examens zo goed mogelijk te beantwoorden. CCVX examens zijn landelijk erkende toelatingsexamens. Als je goed voorbereid naar de examens gaat en je behaalt alle examens die nodig zijn voor toelating tot jouw droom opleiding, dan ben je direct toelaatbaar. Voor het IELTS examen en staatsexamen 2 geldt hetzelfde.

Hoelaat zijn de cursussen en hoelang duren de cursussen?

Iedere cursus duurt drie maanden. Het is afhankelijk van jouw niveau of je in een ochtendgroep (11:00-14:00) of middaggroep wordt ingedeeld (14:30-17:30).

Hoe kan ik geholpen worden door jullie met mijn studiekeuze?

Via onze website kan je een afspraak maken met iemand van ons team die je graag individueel advies geeft.

Moet ik een nieuwkomer zijn om de cursussen te volgen?

Nee, iedereen is welkom om de cursussen te volgen. Wij willen gelijke kansen creëren voor iedereen!

Waar worden de cursussen gegeven?

Op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hoe zit het met reiskosten in het weekend?

Onze studenten komen uit het hele land, dus wij raden studenten aan om een voordelig NS weekend abonnement van 33 euro te nemen. Dan kan de student onbeperkt reizen in het weekend.